Winnetou-Vol.4

Autor: Karl May
An aparitie: 1997
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 18143
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Winnetou-Vol.4


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Winnetou este un erou nativ american, fictiv ce apare in mai multe romane scrise de Karl May (1842-1912, unul dintre cel mai bine cotati autori germani ai tuturor timpurilor, cu aproape 200 de milioane de exemplare ale cartilor sale vandute in intreaga lume), dintre care cele mai cunoscute sunt volumele trilogiei Winnetou. Naratiunea romanelor este la persoana intai, din prisma lui Old Shatterhand, care il intalneste pe Winnetou in urma unui conflict dramatic initial. Ulterior, intre Old Shatterhand si apasul Winnetou se stabileste o prietenie trainica; cu multe ocazii, cei doi dau dovada de abilitati de lupta deosebite, insa si de compasiune fata de oameni, portretizand credinta in bunatatea intrinsec umana, constant amenintata de inamicii rauvoitori.

Un rol important il joaca sentimentele si valorile non-dogmatice crestine, astfel ca eroii lui Karl May sunt de multe ori descrisi ca americani de origine germana.

Distribuire

Meniu