Romania. Atlas geografic scolar

Autor: Octavian Mandrut
An aparitie: 2004
Categorie: Geografia Romaniei
Cod unic: 21151
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Romania. Atlas geografic scolar


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Atlasul geografic de fata isi propune sa realizeze o sinteza cartografica actuala asupra Romaniei, cu o predominanta destinatie scolara. Acesta reprezinta o sursa importanta de pregatire cotidiana si de informare a elevilor din invatamantul preuniversitar si, in general, a tuturor celor interesati. Lucrarea faciliteaza cunoasterea si intelegerea aspectelor esentiale referitoare la geografia Romaniei si poate fi utilizata totodata ca sursa informationala esentiala in pregatirea examenelor si a concursurilor scolare.
Atlasul cuprinde:
• harti generale
• harti tematice (pentru relief, clima, hidrografie, orase, resurse, activitati economice, tipuri de medii, peisaje)
• harti regionale pentru toate regiunile geografice ale tarii
• harti cu reprezentarea unor elemente spatiale ale substratului (cutremure, harta geologica etc.)
• date de referinta despre judete si municipiul Bucuresti
• date geografice, economice si demografice actuale.

A fost utilizata in cea mai mare masura terminologia adoptata de tratatul de geografie a Romaniei (volumele I-V, Editura Academiei). Regiunile geografice construite pe baze naturale sunt prezentate dupa lucrari recente (indeosebi Romania – geografie regionala), care promoveaza o taxonomie actualizata. Prin logica interna imanenta (de la geografia fizica si geografia umana la geografia regionala si dezvoltarea durabila) prin calitatea informatiilor si modalitatile de reprezentare cartografica, precum si prin tinuta grafica, Romania. Atlas geografic scolar satisface exigentele celor interesati.

Distribuire

Meniu