Razboiul Bumbilor

Autor: Louis Pergaud
An aparitie: 1996
Categorie: Fictiune
Cod unic: 24923
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Razboiul Bumbilor


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Pustanii din satele rivale Longeverne si Velrans duc mai departe discordia mostenita din bunici si organizeaza teribile ofensive pe terenul comunal, departe de ochii adultilor. Porecle ingenioase si invective spumoase zboara odata cu pietrele, iar nefericitii care cad in mainile inamicilor au parte de o soarta crunta: li se taie bumbii camasilor si bretelele pantalonilor, li se spinteca butonierele si li se confisca jartierele. Bracinar, cheutori, buzunare, nasturi si butoniere – nimic nu scapa neatins. Pana intr-o zi cand longevernii decid sa evite umilinta si sa lupte… dezbracati, dar razboiul se complica odata ce printre ei se infiltreaza un tradator.

Publicat in 1912, romanul Razboiul bumbilor a fascinat generatii intregi de copii si adulti prin umorul si nonconformismul lui. Autorul, dupa cum marturiseste in prefata, a voit sa faca o carte prin care sa curga seva, viata si entuziasmul si nu s-a temut „de expresia cruda, cu conditia sa fie savuroasa, nici de gestul usuratic, numai sa fie reciproc.“

Distribuire

Meniu