Printre lupi…

Autor: Misha Defonseca
An aparitie: 2007
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 21672
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Printre lupi...


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

O marturie iesita din comun, o calatorie de o incredibila forta. O fabuloasa lectie de dragoste si de ura, dar mai presus de toate o demonstratie de forta si de curaj!

1941, Belgia, Era doar o fetita de 7 ani cand parintii i-au fost deportati. Acesta este momentul cand incepe tragedia lui Mishke, copila evreica. Deoarece familia careia ii este „vanduta” e pe cale sa o dea pe mana nazistilor, Mishke se hotaraste sa fuga. Spre est, caci acolo i s-a spus ca ar fi fost dusi parintii ei, Germania, Polonia, Ucraina, Romania.

Din sat in sat, strabatand munti si paduri, vazand fluviile despre care ii povestise bunicul, in zdrente si desculta, fura pentru a se hrani, iar oamenii sunt pentru ea niste monstri care ii fac numai rau, distrugand totul in jurul ei.

Dar copilul plecat in cautarea mamei, este „adoptat” de o lupoaica, fiarele padurii sunt cele care o ajuta sa supravietuiasca in grelele vremuri ale razboiului, si ea le deprinde comportamentul pentru a fi acceptata de catre haita.

Doar in mijlocul lupilor uita de singuratate. Ororile razboiului sunt pretutindeni, vede executii, violuri, lagare de concentrare, nemtii sunt pentru ea intruchiparea raului, caci ei sunt cei care i-au furat parintii si copilaria.

Violenta si cruzimea oamenilor din Europa celui de al Doilea Razboi Mondial atinge cote inimaginabile, dar Mishke nu renunta, vrea sa-si gaseasca mama. Dupa ani de ratacire prin munti, devine ea insasi un lup care se hraneste cu cadavre.

Distribuire

Meniu