Perla

Autor: John Steinbeck
An aparitie: 2009
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 22329
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Perla


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Perla – o opera clasica a laureatului Premiului Nobel, o carte rascolitoare care vorbeste despre naruirea visului american.  Kino este un pescar foarte sarac dar multumit de viata pe care o duce alaturi de Juana si fiul lor,Coyotito. Asta pana in ziua in care descopera cea mai mare si perfecta dintre perle, Perla Lumii, despre care se vorbeste in toate legendele cautatorilor de perle. Gasirea ei il transforma pe tanarul Kino intr-un om foarte bogat, mai bogat decat ar fi visat vreodata. Avand Perla Lumii, indrazneste sa viseze: sa-si cumpere o pusca, haine frumoase, sa se cunune la biserica cu Juana, Coyotito ar putea merge la scoala dar mai presus de toate acestea – siguranta, bunastare si respectul semenilor! Dar fericirea este de scurta durata, caci mirosul banilor atrage toata rautatea semenilor, iar Kino e nevoit sa se confrunte cu invidia, lacomia si violenta oamenilor. Ceea ce parea a fi un miracol se transforma intr-un cosmar.

„Daca aceasta poveste este o parabola, atunci poate ca fiecare ii va afla un talc si isi va citi in ea propria viata.”  John Steinbeck

Distribuire

Meniu