Pavilionul cancerosilor-Vol.2

Autor: Alexandr Soljenitin
An aparitie: 2009
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 22535
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Pavilionul cancerosilor-Vol.2


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Propriul trup te trimite in anticamera mortii. Cum poti fi mai tare decat tine insuti? Cum sa nu te lasi invins de cei care te condamna nevinovat la moarte civila? În Pavilionul cancerosilor, singurul care incearca sa gaseasca raspuns acestor intrebari e Oleg, protagonistul romanului. Deportat intr-un lagar de concentrare, ca si Soljenitin insusi in anii ’50, si bolnav de cancer Oleg crede cu toata fiinta lui ca in om exista o putere ascunsa de a iesi invingator din toate incercarile la care e supus. Singura conditie e sa nu te indoiesti nicio clipa de aceasta forta si sa o ajuti, cu libertatea gandului, sa iasa la iveala atunci cand totul pare pierdut.

Romanul unui miracol, Pavilionul cancerosilor a avut nevoie de mult noroc pentru a putea aparea. Manuscrisul a ajuns clandestin in Occident, in ciuda supravegherii stricte la care era supus autorul. Dupa publicare, cartea n-a cazut victima conspiratiei tacerii intelectualitatii franceze promoscovite, care a anihilat alte marturii despre lagarele de concentrare sovietice. Juriul Academiei Suedeze i-a acordat lui Soljenitin Premiul Nobel cu o neobisnuita promptitudine, atragand atentia intregii lumi asupra zguduitoarei sale depozitii.

Distribuire

Meniu