Parazitologie medicala

Autor: Simona Radulescu
An aparitie: 2000
Categorie: Medicina Generala
Cod unic: 19032
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Parazitologie medicala


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Parazitologia medicala trateaza parazitozele specifice climatului din zonele temperate si tropicale, cu accentuarea aspectelor relevante pentru medici. Fata de editiile ei anterioare, in care au fost studiate in special biologia parazitilor si epidemiologia bolilor parazitare, lucrarea actuala acorda o pondere deosebita aspectelor legate de manifestarile clinice, diagnosticul si terapia acestor afectiuni, constituindu-se intr-un ghid util atat studentilor, cat si medicilor si biologilor, interesati de bolile parazitare.

Cuprins: Parazitii si relatiile lor cu gazda; Imunologia si imunopatologia infectiilor parazitare; Diagnosticul infectiilor parazitare; Tratamentul bolilor parazitare; Protozoare parazite (Amibe; Flagelate cavitare; Flagelate sangvine si tisulare; Ciliate; Protozoare parazite cu taxonomie incerta); Helmiti (Trematode; Cestode; Nematode); Ectoparaziti; Tehnici utilizate in diagnosticul parazitologic.

Distribuire

Meniu