Omul din umbra

Autor: Efraim Halevy
An aparitie: 2007
Categorie: Sociologie
Cod unic: 24987
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Omul din umbra


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

In omul din umbra – Efraim Halevy – ofiter mossad din 1961 si conducator al acestuia din 1998 pana in 2002, ofera o imagine inedita asupra crizei din Orientul Mijlociu. Mossad-ul israelian este considerat de multi a fi cea mai puternica agentie de informatii din lume.

Detinand informatii la acest nivel, el scrie cu sinceritate despre operatiunile Mossad, despre prim-ministrii sub care a servit si despre alte personaje importante ale scenei internationale: Yasser Arafat, Saddam Hussein, Hafez Al-Assad, Mu’amar Gadhafi, Bill Clinton, George H.W. Bush si George W. Bush.

Din pozitia avantajoasa de conducator al unei organizatii impresionante, Halevy descrie dificultatile intampinate la conducerea unei agentii de informatii intr-o epoca in care conducatorii statelor recurg masiv, ca niciodata pana acum, la serviciile de informatii pentru a-si proteja natiunile, in acelasi timp actionand si pentru a se proteja in plan politic.

Dar cel mai important este ca scrie fara menajamente si fara nici o ezitare despre cum s-ar putea ajunge la pace in lume in conditiile cresterii amenintarii exercitate de organizatiile teroriste islamice.

Fiind cu siguranta una dintre cele mai dezbatute carti ale anului, aceasta relatare dura si inteligenta este o lectura obligatorie pentru cei care doresc sa cunoasca parerea celui care si-a exercitat influenta, din culise, pentru a salva Orientul Mijlociu si lumea de ciclul nesfarsit al violentei si distrugerii.

Distribuire

Meniu