Istoria loviturilor de stat in Romania. Volumul 3. Cele trei dictaturi

Autor: Alex Mihai Stoenescu
An aparitie: 2010
Categorie: Istoria Romaniei
Cod unic: 24451
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Istoria loviturilor de stat in Romania. Volumul 3. Cele trei dictaturi


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

La originea statului modern roman a existat o decizie politica gresita; ar fi fost posibila si o alta cale, pentru care Eminescu si Caragiale au fost ostracizati, Barbu Catargiu a platit cu viata, iar Eliade si Petru Carp sunt prezentati si astazi drept tradatori. Este concluzia volumului trei din seria Istoria loviturilor de stat in Romania, semnata de Alex Mihai Stoenescu.

In Cele trei dictaturiAlex Mihai Stoenescu analizeaza formele de totalitarism traite de Romania moderna: dictatura carlista, cea antonesciana si dictatura comunista. Cartea se constituie intr-un studiu asupra cauzei marilor socuri politice, urmarind cateva teme de profunzime: raportul stat-societate, studiul imagologic al mentalitatii natiunii romane, evolutia Dreptei, chestiunea evreiasca si influenta francmasonica. Si este fara indoiala una din putinele carti care trateaza impartial, in baza documentelor, guvernarea maresalului Ion Antonescu.

Cuprins:

– Perioada interbelica, preludiu al dictaturii 1920-1938

– Camarila, centru de putere in stat

– Lovitura marilor tradari

– Noaptea generalului

– Tentativa de lovitura de stat din 20-23 ianuarie 1941

– Cea din urma gafa

– Instalarea sistemului comunist in Romania

Distribuire

Meniu