David Copperfield-Vol.1

Autor: Charles Dickens
An aparitie: 2003
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 21426
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: David Copperfield-Vol.1


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Intr-o nefasta noapte de vineri, la sase luni dupa moartea tatalui sau, vine pe lume David Copperfield. Daca ar fi fost fata, ar fi beneficiat de protectia autoritara a matusii tatalui sau, Miss Betsey Trotwood.

Insa, deceptionata de venirea pe lume a unui baiat, matusa a disparut, aparent pentru totdeauna, din viata mamei si a copilului. Primii ani ai copilariei David i-a petrecut in linistea si caldura caminului, in dragostea si ocrotirea tinerei sale mame si a bunei dadace Peggotty.

Insa fericirea celor trei este definitiv zdruncinata atunci cand mama accepta sa se recasatoreasca, de data aceasta cu un om ticalos si perfid care are, in plus, o sora la fel de ticaloasa si de perfida.

Narat la persoana intai, romanul este o cronica a vietii lui David Copperfield, o cronica a trecerii prin viata dura, plina de lovituri crude si nedrepte, dar si a izbavirii prin dragoste si incredere in puterea binelui de a invinge. Prezinta, totodata, o galerie fabuloasa de personaje complexe si o fresca sociala desavarsita a Angliei din secolul al XIX-lea.

Intotdeauna simt o parere de rau la despartirea de atatia vechi prieteni nascuti in paginile mele… Nu se indoieste nimeni ca ma port ca un parinte dragastos cu toti copiii fante – ziei mele. Dar, la fel ca multi parinti dragastosi, port in adancul sufletului chipul copilului meu preferat. Si numele acestuia este David Copperfield. Charles Dickens

Cel mai desavarsit dintre toate romanele lui Dickens. Virginia Woolf

Distribuire

Meniu