Darul magilor

Autor: O. Henry
An aparitie: 2004
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 22632
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Darul magilor


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

    „Darul magilor” este o scurta poveste scrisa de O. Henry (un pseudonim al scriitorului american William Sydney Porter) despre un cuplu tanar casatorit, care se confrunta cu provocarea de a cumpara daruri secrete de Craciun unul celuilalt, cu foarte putini bani, dar fiecare gandindu-se sa cumpere un obiect pe care celalalt si-l dorea nespus, dar nu si-l permitea din lipsa banilor. Astfel, fiecare sacrifica ce are mai de pret pentru a-l face pe celalalt fericit. Fiind o poveste sentimentala, emotionanta, cu o lectie morala despre daruire si iubire, „Darul magilor” a fost in nenumarate randuri adaptata si ecranizata (chiar si in Romania: „Darul magilor”, film in regia lui Laur Calin). Povestea a fost publicata pentru prima data in The Sunday World, sub titlul „Cadouri ale Magilor”, pe 10 decembrie 1905.

    „Darul magilor, scrisa in 1899, e cea mai frumoasa poveste de Craciun pe care am citit-o in viata mea. Doi tineri new-york-ezi, Della si Jim, a caror casatorie e subminata de lipsuri, vad cum apropierea Craciunului rupe filele din calendar, iar ei n-au mijloace pentru a-si face unul altuia cadourile traditionale…” – CATALIN MIHULEAC „Darul magilor”, cadoul meu de Craciun Monitorul de Suceava
    „Este recomandata copiilor mai mari (de la 7 ani in sus), transmitandu-le urmatoarea lectie educativa: nu este important sa daruiesti lucruri materiale de Craciun, ci mai ales dragoste.” – ALINA NEDELCU (qbebe.ro)

Distribuire

Meniu