Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult

Autor: Irvine Welsh
An aparitie: 2009
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 22231
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Irvine Welsh este autorul bestsellerului Trainspotting, a carui ecranizare a fost unul dintre filmele-cult ale anilor ’90.
Daca ti-a placut scoala, munca o sa-ti placa si mai mult este un volum cu cinci povestiri care ne propun cinci situatii de viata imposibile. In „Serpii cu clopotei”, trei tineri americani se trezesc rataciti in desert si ajung, in mod inexplicabil, intr-o postura neavenit de intima. In „CIINII din Lincoln Park” isi face aparitia un bucatar excentric, coreean, care gateste o delicioasa friptura – spre groaza unui cititor innebunit care are toate motivele sa creada ca asista la un act de canibalism. Iar in „Miss Arizona” ne putem intreba cu stupoare cum de ajunge un regizor lipsit de succes, fost alcoolic, sa-si gaseasca un sfirsit dintre cele mai artistice, care schimba insusi sensul cuvintului „memorabil”, si nu numai prin tragismul, frumusetea si grotescul situatiei. Cinci situatii captivante, de un umor negru iesit din comun, cu rezolvari geniale, din partea unui maestru al prozei scurte – Irvine Welsh, cu viziunea sa cinematografica, cu un teribil simt al monstruosului, cu sensibilitatea si ironia sa desavirsita.

Daca ti-a placut scoala… contine cinci povestiri destepte, in stilul inimitabil al lui Welsh, debordind de expresii stradale dintre cele mai robuste. Stranietatea scenariilor poate parea pe alocuri socanta, insa umorul sau este, ca intotdeauna, savuros.” (Sunday Telegraph)

„Irvine Welsh este un interpret formidabil, caruia ii face mare placere sa imite voci, sa transforme limbajul in spectacol. Iar aici colectioneaza un cor de voci — grosolane, violente, discordante, imorale si foarte, foarte amuzante.” (Times)

Daca ti-a placut scoala… este o carte macabra, obscena si o comedie neagra irezistibila!” (Daily Mail)

„Merita s-o cumparati, poate asa imi intra si mie ceva in cont.” (Irvine Welsh)

Distribuire

Meniu