Cunoasterea inutila

Autor: Jean-Francois Revel
An aparitie: 2007
Categorie: Istoria Universala
Cod unic: 22082
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Cunoasterea inutila


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

De ce „cunoasterea inutila”? Pentru ca, din cat au fost(si sunt) mai multe, mai variate si mai elocvente adevarurile, marturiile, dovezile privind atrocitatile comunismului, cu cat sunt mai mari si mai sigure posibilitatile de cunoastere, analiza si difuzare democratica a informatiei, cu atat ele au fost mai ocultate in mass-media occidentale, intru apararea falimentului ideologic si politic al marii utopii instaurate in 1917.
Revel aduce nenumarate exemple de asemenea masacrari ale adevarului, in invatamant, in presa scrisa si audiovizuala, ba chiar si in cercetarea stiintifica: de la trecerea sub tacere a Terorii din timpul Revolutiei Franceze pana la campaniile din America impotriva presedintelui Bush senior, de la cotidianulL’Humanitedin perioada stalinista pana la „cazul Heidegger” ori justificarea sangerosului comunism tribal din tarile Africii, de la optiunile politice stupefiante ale unor laureati Nobel pentru stiinta pana la marile scandaluri de presa din Franta, Anglia, Germania sau Italia anilor ’60-’80.

traducere de
Dan C. Mihailescu

Distribuire

Meniu