Coloana serpuita

Autor: Coloana serpuita
An aparitie: 2008
Categorie: Thriller
Cod unic: 23796
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Coloana serpuita


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Amalgamul de nationalitati, religii si culturi din Istanbulul inceputului de secol XIX prinde viata in acest roman, continuare a Copacului Ienicerilor, castigator al Premiul Edgar.
Cand arheologul francez, Maximilien Lefevre incepe sa puna intrebari punctuale si pertinente despre artefacte grecesti de mult pierdute si apoi este gasit mort langa ambasada franceza, Yashim, eunucul turc care este eroul seriei, se trezeste suspectat de crima.
Eforturile sale de a-si dovedi nevinovatia il poarta din piete in palate si tunele subterane, pe masura ce scoate la lumina o societate secreta, dezgroapa relicve sacre si il vaneaza pe adevaratul asasin.
Personajele secundare, in special Stanislaw Palewski, plictisitul ambasador polonez, sunt deosebite si memorabile, iar misterul lor reprezinta o provocare amuzanta pentru cititor, pe langa farmecul si hotararea lui Yashim.
Cu aceasta a doua carte din serie, la fel de complexa si de incantatoare ca si prima, Jason Goodwin isi castiga un loc binemeritat printre autorii englezi de mystery istoric.

Distribuire

Meniu