Cer de plumb. O poveste despre solidaritate, curaj si supravietuire. Viata lui Neus Catala

Autor: Carme Marti
An aparitie: 2015
Categorie: Biografii. Jurnale. Memorii. Eseuri.
Cod unic: 25953
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Cer de plumb. O poveste despre solidaritate, curaj si supravietuire. Viata lui Neus Catala


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

In momentul izbucnirii Razboiului Civil spaniol, Neus Catala avea douazeci si unu de ani si se simtea macinata de nelinisti. Nerabdatoare sa se avante in focul evenimentelor, tanara s-a angajat ca sora medicala-sefa a unui grup de 182 de copii, alaturi de care s-a vazut curand nevoita sa ia calea exilului pana in Franta, unde s-a alaturat trupelor de Rezistenta, s-a indragostit si s-a casatorit. Arestata si deportata in Germania, Neus a trecut prin lagarele de concentrare de la Ravensbrück si Holleischen, unde a cunoscut infernul – dar si prietenia si solidaritatea autentica.

Viata lui Neus Catala, supravietuitoare catalana a lagarelor naziste de concentrare, reflecta istoria traita pe viu a unui intreg secol; un secol de lupta necontenita si vie. Memoriile sale, transpuse in roman de autoarea Carme Marti, sunt adevarate lectii de viata. Iata o carte pe care n-o veti putea lasa din mana!

Distribuire

Meniu