Celibatarii

Autor: Henry de Montherlant
An aparitie: 2013
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 25490
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Celibatarii


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

„Celibatarii” reprezinta o fresca realista si necrutatoare a unei societati in declin. Unul dintre primele romane ale lui Henry de Montherlant, „Celibatarii”, descrie moravurile fetelor batrane si ale celibatarilor din Parisul anilor 1920.

Inca de la inceputul romanului, cei doi celibatari, domnul de Coëtquidan si nepotul sau, Leon de Coantre, se confrunta cu moartea mamei celui din urma, doamna de Coantre, care toata viata si-a asumat rolul de protectoare a celor doi.

Pe patul de moarte, ea il roaga pe fiul ei sa aiba grija mereu de unchiul lui. Dupa moartea mamei, Leon isi da seama ca averea pe care trebuia sa o mosteneasca nu reprezinta altceva decat niste datorii si este nevoit sa paraseasca, impreuna cu unchiul elie, casa parinteasca. Incepand din acest moment, cei doi vor fi nevoiti sa infrunte multe greutati (financiare, afective etc.) pentru a supravietui.

Distribuire

Meniu