Cei dintai vor fi cei din urma

Autor: Larry Watts
An aparitie: 2013
Categorie: Politica
Cod unic: 25221
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Cei dintai vor fi cei din urma


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

„Cei dintai vor fi cei din urma”, continuarea volumului „Fereste-ma, Doamne, de prieteni”, se constituie intr-un demers absolut necesar a istoriei recente a Romaniei ca actor pe scena internationala. Si de aceasta data, Larry Watts ne ofera un studiu chintesential, vital pentru a ne apropia de adevar aflat in spatele uimitoarei apoteoze a regimului Ceausescu in 1978, si transformarilor survenite pana in ajunul prabusirii acestuia, incapabil de acomodare la o noua conjunctura internationala, in 1989.

Asa cum demonstreaza uriasa documentatie stiintifica prezentata aici, chiar daca soriceii pot constitui o provocare pentru elefanti, sansele lor de a se salva printre pachidermele intrate in perioada rutului sunt infime. General dr. Ioan Talpes Director al Serviciul de Informatii Externe (1992-1997) Consilier Prezidential pe probleme de securitate nationala (1991-1992, 2000-2004) Ministru de State (Vice Prim Ministru) pentru Integrarii Europene, Justitiei si Securitate Nationale (2004), istoricul Larry L. Watts a deschis un capitol cu totul nou in istoriografia romaneasca.

Cele doua volume ale Dr. Watts, schimba radical perspectivele solid statornicite privind raporturile dintre Blocul rasaritean si Republica Socialista Romania. Autorul demonstreaza convingator nevoia de a le reconsidera si a le regandi in ansamblul lor. Analiza, care indeamna la citit, dezvaluie capcanele multiple ale istoriei contemporane. In aceste vremi de repetate apasari asupra lumii cartilor si societatii romanesti. Editura RAO ne ofera o opera de substanta, o lucrare-reper a istoriografiei noastre.

Distribuire

Meniu