Ce mica-i lumea!

Autor: David Lodge
An aparitie: 2003
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 20448
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Ce mica-i lumea!


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Veriga centrala a trilogiei, Ce mica-i lumea! s-a bucurat de o excelenta primire din partea criticii si a publicului larg, fiind nominalizata la Premiul Booker, pe anul 1984 si, ulterior, ecranizata sub forma de serial de televiziune, in 1988. Continuand investigarea mediului universitar inceputa dupa al doilea razboi mondial de Kingsley Amis si Malcom Bradbury, David Lodge si-a propus sa prezinte „o satira vesela a campusului global, o comedie de moravuri academice“. Pelerinajul in forma lui laica, postmoderna, cautarea Graal-ului (faima, banii, femeia iubita), motivul carpe diem si cel al inocentei seduse, motivul copilului abandonat si al falsei identitati, comedia erorilor provocata de existenta unui cuplu de gemene sunt doar cateva dintre ingredientele unui text in care cititorii vor avea prilejul sa urmareasca cu sufletul la gura noile aventuri ale profesorilor Philip Swalow si Morris Zapp, protagonistii  Schimbului de dame.

„Ca si Schimb de dame, a carui urmare, intr-un fel, si este, Ce mica-i lumea! Prezinta unele asemanari cu ceea ce cateodata este socotita a fi lumea reala, fara a-i corespunde insa intru totul, caci e populat de plasmuiri ale imaginatiei.“- David Lodge

Distribuire

Meniu