Cavalcada in iad-Vol.2

Autor: Vintila Corbul
An aparitie: 2004
Categorie: Literatura Romana
Cod unic: 20859
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Cavalcada in iad-Vol.2


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Vintila Corbul a scris Cavalcada in iad in memoria tatalui sau adoptiv, Constantin Popescu Corbul, general in armata romana in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial si sef al inzestrarii armatei romane, devenind mai tarziu prefect de judet si, ulterior, viceguvernatorul regiunii Transnistria. Constantin P. Corbul provine dintr-o familie de nobili, a fost un om bogat, cu multe proprietati in Bucuresti si in tara, podgorie la Dragasani si chiar un grajd cu cai de curse. In perioada in care autorul era judecator, tatal sau este ales „Generalul fostilor luptatori” si este arestat imediat de regimul comunist, motiv pentru care Vintila Corbul a fost exclus din magistratura. C. P. Corbul s-a sinucis in inchisoare refuzand hrana, ironic, cu cateva luni inainte ca Nicolae Ceausescu, nou-venit la putere, sa elibereze majoritatea detinutilor politici. Vintila Corbul nu a iertat niciodata comunistilor moartea tatalui sau. Autorul isi aminteste cu amaraciune ca nu i-a fost permis sa-si viziteze parintele si „tot ce a ramas de pe urma unui om care se bucura de mare incredere si faima au fost: o haina, o pereche de bocanci si o sapca…”.
La randul sau, Vintila Corbul a fost, in al 2-lea Razboi Mondial, locotenent de artilerie antiaeriana si, ulterior, pilotul comandantului fortelor aeriene romane.

Distribuire

Meniu