Casatorie din dragoste

Autor: Vasugi V. Ganeshananthan
An aparitie: 2009
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 23965
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Casatorie din dragoste


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

In familiile din Sri Lanka, imprastiate de razboiul civil pe tot globul, vorbim doar de doua feluri de casatorii. Prima e casatoria aranjata. A doua e casatoria din dragoste.

In realitate, exista un spectru intreg intre ele, dar cei mai multi dintre noi petrec ani de zile fugind de prima inspre a doua.
Fiica unor imigranti srilankezi care si-au parasit tara aflata in plin colaps si s-au casatorit in America, Yalini se afla prinsa intre traditiile strabunilor ei si ispita lumii moderne.

Dar cand e chemata la Toronto pentru a ajuta la ingrijirea unchiului ei muribund, Kumaran, fost membru al gruparii Tigrilor Tamili, Yalini e obligata sa vada ca violenta nu este o ramasita a trecutului srilankez, ci chiar o parte din prezentul ei occidental.

In timp ce toti cei dragi lui Kumaran se aduna in jurul lui pentru a-si lua ramas bun, Yalini isi urmareste originile familiei – si conflictele care ii asteapta ca etnici tamili – printr-o serie de casatorii. Acum, cand moartea lui Kumaran si nunta motivata politic a fiicei lui se apropie, Yalini trebuie sa decida care-i va fi pozitia.
Liric si inovativ, romanul lui V. V. Ganeshananthan dezvaluie cu stralucire cum generatii intregi de conflicte formeaza si destrama familii.

Distribuire

Meniu