Cartea neagra a inchizitiei. Reconstituirea marilor procese

Autor: Natale Benazzi, Matteo D'Amico
An aparitie: 2001
Categorie: Istoria Universala
Cod unic: 19521
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Cartea neagra a inchizitiei. Reconstituirea marilor procese


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Din Peru pana in Renania, din Algrave pana in Boemia, de la mijlocul secolului al XIII-lea la inceputul secolului al XIX-lea, Biserica Catolica a intretinut tribunale a caror unica sarcina era judecarea devierilor religioase si a tuturor celor ce se indepartau de o credinta a carei pazitoare se conasidera institutia ecleziastica. Aceste organisme sunt cunoscute sub numele de Inchizitie.

A vorbi despre Inchizitie, inseamna sa-ti imaginezi scene populate cu oameni in negru, agitand crucifixe deasupra unui rug, si calai „indreptand” articulatiile victimelor lor. Catarii au constituit, in secolul al XIII-lea, pretextul Inchizitiei, care s-a grabit sa-si exercite talentele impotriva tuturor ereziilor: ale evreilor, protestantilor si vrajitorilor, precum si ale celor mai luminate spirite ale stiintei.

Autorii lucrarii se opresc asupra marilor momente si a marilor procese care au jalonat istoria Sfantului Oficiu, prezentandu-ne mecanismele mai mult sau mai putin cunoscute ale aparatului comandat de Torquemada.
Pagina dupa pagina, aflam cum, timp de aproape sapte secole, aceasta masina de normalizare sociala a functionat cu sustinerea puterii politice, producand propria legenda, datorita unei arte de punere in scena care ne uimeste si astazi. Istoria secreta a Inchizitiei constituie o remarcabila carte de istorie a mentalitatilor despre una dintre paginile cele mai negre ale crestinismului.

Distribuire

Meniu