BUtterfield 8

Autor: John O'Hara
An aparitie: 2007
Categorie: Fictiune
Cod unic: 24071
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: BUtterfield 8


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Bestseller încă de la apariţie, romanul BUtterfield 8 (1935) a fost inspirat de o ştire care anunţă descoperirea trupului neînsufleţit al unei tinere pe o plajă din Long Beach. Circumstanţele morţii acesteia nu au fost niciodată elucidate, dar O’Hara porneşte de la această tragedie pentru a imagina viaţa femeii în New Yorkul de la începutul anilor 1930, din perioada prohibiţiei şi a marii depresii economice. Acţiunea se întinde pe o perioadă de aproape o săptămână, este alertă, caleidoscopic construită.

Romanul a fost ecranizat în 1960, avându-i ca protagonişti pe Elizabeth Taylor, în rolul eroinei principale Gloria Wandrou (pentru care a şi câştigat Premiul Oscar), şi pe Laurence Harvey, în rolul lui Weston Liggett.

BUtterfield 8 a fost considerat o carte şocantă, fiind interzisă în Australia până în 1963.

Titlul: literele mari „B” şi „U” vin de la originea schimbării vechilor nume provizorii de telefon în SUA – un număr modern ar fi folosit 2-8-8 în loc de BUtterfield 8. Cele opt caractere principale sunt parte din această schimbare.

Distribuire

Meniu