Bebelusi Destepti

Autor: Dr. Robin Fancourt
An aparitie: 2007
Categorie: Mama si copilul
Cod unic: 22256
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Bebelusi Destepti


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Felul cum sunt tratati copiii in primii lor ani de existenta are o influenta decisiva si de durata.

Fiecare transformare personala prin Constienta schimba Constienta intregii lumi. Din acest punct de vedere, Bebelusi Destepti este o carte care nu ar trebui sa lipseasca dintre lecturile oricarui adult aflat in experienta directa a expansiunii Constientei.

Ca medic pediatru interesat sa ofere cele mai bune sfaturi proaspetilor parinti si celor care lucreaza cu copii, Dr. Robin Fancourt, prin informatiile dezvaluite in aceasta carte provoaca o revolutie in modul de intelegere a copiilor mici. Experientele de zi cu zi ale sugarilor si copiilor mici sunt cele care orchestreaza dezvoltarea creierului lor. Daca sugarii sunt crescuti intr-un mediu lipsit de pericole, care-i hraneste si-i sustine, creierul lor va fi stimulat de aceste experiente, care indeamna la actiune celulele creierului si stabilesc legaturile esentiale dintre ele. Acesta este procesul prin care experientele copiilor se traduc in schimbari permanente la nivelul structurii fizice a creierului lor.

Stiinta a confirmat in zilele noastre ceea ce mamele din toate timpurile au stiut: faptul ca ceea ce determina dezvoltarea mentala si emotionala sunt experientele cotidiene ale bebelusilor, indeosebi de la conceptie pana la varsta de sase ani. Imbratisarea, cantatul, mangaierea, vorbitul, si cititul declanseaza o efervescenta interioara a bebelusului, pe toate nivelurile.  Intr‑un mediu in care i se acorda atentie, afectiune si contact fizic, capacitatea bebelusului de a relationa, comunica si actiona, creste fulgerator. Creierul i se dezvolta rapid, in asa fel incat un bebelus de opt luni poate avea cu 25% mai multe conexiuni cerebrale decat un copil caruia i se acorda insuficient de multa atentie. Un copil de doi ani inconjurat de adulti atenti si iubitori, poate sa cunoasca 300 de cuvinte in plus fata de un copil lasat de izbeliste. In acelasi timp, un copil parasit, care nu are cu cine sa relationeze, neiubit si netinut in brate, poate ramane cu tare irecuperabile.

Bebelusi destepti este o carte revolutionara, care propune parintilor o calatorie fascinanta, de la conceptie pana in primii ani de viata ai copiilor lor, calatorie ce dezvaluie procesul misterios prin care bebelusii invata, inteleg, stabilesc relatii cu ceilalti, capata incredere in ei insisi si reusesc. Este o carte despre inteligenta si iubire, despre trup si despre suflet, o carte care nu ar trebui sa lipseasca dintre lecturile oricarui adult. Este o carte care arata ca felul cum sunt tratati copiii in primii lor ani de existenta are o influenta decisiva si de durata.  Este o carte care aduce intelegeri uimitoare si in legatura cu noi insine!

Distribuire

Meniu