Aventurile lui Oliver Twist

Autor: Charles Dickens
An aparitie: 2000
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 17814
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Aventurile lui Oliver Twist


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Scriitorul englez Charles Dickens (1812-1870) este cunoscut si apreciat in lumea intreaga pentru personajele sale memorabile si subiectele sociale.

Aventurile lui Oliver Twist (1839) este al doilea sau roman, o carte care sustine o idee foarte pretioasa pentru felul in care oamenii ar trebui sa se poarte cu semenii lor, in asa fel incat sa faca sa domneasca pe lume dreptatea si adevarul.

Cartea are ca subiect opresiunea sociala, fiind primul roman scris in limba engleza care are ca protagonist un copil. Oliver Twist este un orfan, nascut la o casa de lucru, trimis apoi la o ferma de copii, reintors la casa de lucru si apoi trimis ca ucenic in casa familiei Sowerberry. Desi dl. Sowerberry nu se purta urat cu el, doamna insa il trata rau, iar Oliver fuge la Londra. Drumul sau catre Londra, viata pe care este nevoit sa o duca acolo si personajele pe care le va intalni va lasam sa le aflati din carte.
Intregul roman insa, intamplarile personajelor, modul in care sunt zugraviti eroii slujesc urmatoarei idei: lucrul cel mai de pret al omului e cinstea, ea aduce fericirea, ei se cuvine sa i se inchine toate faptele omului. In acelasi timp, autorul face ca aceasta idee sa fie intrupata in faptele unor oameni adevarati. Fiecare dintre personajele „bune“ sau „rele“ ale cartii se poarta intr-un fel anumit, care este numai al lui, vorbeste altfel decat ceilalti, asa ca putem sa-l deosebim usor.
In mijlocul coruptiei si al degradarii, Oliver ramane pur la suflet si nu este alterat de rau, desi cei din jurul sau sunt. Si ca intr-o poveste, pana la urma isi va primi rasplata, ducand o viata linistita la tara, inconjurat de prieteni.

Distribuire

Meniu