Audit. O abordare integrata

Autor: James. K. Loebbecke, Arvin A. Arens
An aparitie: 2003
Categorie: Drept
Cod unic: 18924
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Audit. O abordare integrata


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Cartea este o introducere in audit pentru studentii care nu au nici o experienta semnificativa in domeniu. Ea a fost conceputa ca suport pentru un curs de un trimestru sau de un semestru din invatamintul la nivel universitar sau preuniversitar. Acest manual poate fi folosit si ca un curs introductiv in programele de perfectionare profesionala destinate firmelor de expertiza contabila, auditorilor interni si auditorilor guvernamentali.
Principalul accent al acestei carti cade pe procesul decizional aplicat de auditori. Consideram ca cele mai importante concepte ale auditului se refera la determinarea naturii si cantitatii probelor pe care auditorul ar trebui sa le acumuleze, dupa o analiza a circumstantelor unice ale fiecarui angajament. Daca un student in audit intelege obiectivele de atins intr-o anumita sfera de audit, circumstantele angajamentului si deciziile de luat, el ar trebui sa fie capabil sa determine probele potrivite de colectat si modul in care ar trebui evaluate probele colectate.
Prin urmare, dupa cum o sugereaza si titlul, scopul acestei carti este de a integra cele mai importante concepte ale auditului, precum si anumite aspecte practice, intr-o metoda logica, astfel incit sa-i ajute pe studenti sa inteleaga procesul decizional aplicat in audit si procesul de colectare a probelor de audit. De exemplu, controlul intern este integrat in fiecare din capitolele referitoare la o sfera functionala specifica si este corelat cu testele mecanismelor de control si cu testele substantiale ale operatiunilor; la rindul lor, testele mecanismelor de control si testele substantiale ale operatiunilor sint corelate cu testele detaliilor soldurilor din sfera de audit in cauza, incluse in situatiile financiare; iar tehnicile sondajului de audit sint aplicate in procesul de colectare a probelor de audit, si nu tratate ca subiect distinct.

Distribuire

Meniu