Arta fascinatiei

Autor: Ion Tugui
An aparitie: 2002
Categorie: Psihologie
Cod unic: 19637
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Arta fascinatiei


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Ion Tugui s-a nascut in Bucovina la 24 decembrie 1933. Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu, activand 10 ani in Orchestra Operei Romane, si-a facut debutul literar in Luceafarul in 1958. A fost profesor la Liceul George Enescu din Bucuresti, apoi comentator publicist la ziarul Romania Libera (din 1971), la Radiodifuziune, colaborator la Romania literara, Luceafarul, Viata Romaneasca s.a.
Dupa 1989 Ion Tugui a sustinut numeroase prelegeri, a avut importante colaborari cu reviste, ziare si posturi de televiziune; a ocupat functia de Director si Purtator de cuvant in Ministerul Culturii, redactor sef la revista Magazin.
Bogata sa activitate scriitoriceasca s-a concretizat in publicarea a zeci de carti de poeme, reportaje, romane, reflectii, literatura esoterica. Cateva titluri reprezentative sunt: Sapte ani apocaliptici, Trilogia Solemnitatilor, Inocenta si pacatele, Sufletul intre teroare si sublim; Vise, viziuni, profetii, premonitii;Contacte cu universul invizibil, Strania iubire; Pastorul de pasari. Romanul adolescentei. In anul 2001, cu jumatate de an inainte de disparitia sa, prozatorul a infiintat Editura Esoteria, prin intermediul careia intentiona sa-si editeze marea majoritate a manuscriselor sale. Pana in prezent, la aceasta editura au aparut postum:
-Simbolistica viselor – Dictionar – Interpretari – Semnificatii – Ipoteze;
-Arta fascinatiei – ultima carte la care autorul lucra in februarie 2002 si pe care nu a mai avut timp sa o incheie.

Distribuire

Meniu