Adevar si pace

Autor: Paulin Lecca
An aparitie: 2003
Categorie: Religie
Cod unic: 18851
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Adevar si pace


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Lucrarea este extrem de elaborata. Parintele Paulin Lecca se dovedeste un profund analist, cu o forta de cuprindere si de patrundere rar intalnite. Volumul bibliografiei folosite este neinchipuit de bogat si variat. Greu si-ar putea cineva inchipui o deschidere documentara atat de larga : de la textele biblice si patristice folosite in fiecare pagina a cartii, Vietile Sfintilor, Filocalia, Patericul, Sbornicul, Pidalionul pana la texte filososfice vechi si contemporane, lucrari literare dintre cele mai diverse: Pascal, Sestov, Berdiaev, Dostoievski, Gogol, Foerster,  Voiculescu si multi altii. Numarul notelor neobisnuit de mare – 1005 (una mie cinci) – este graitor in acest sens. Departe de a fi o aglomerare de citate, lucrarea are un foarte riguros si adanc discurs propriu, iar prezenta atator autori si lucrari din cele mai diverse domenii, este dovada puterii autorului de a intrezari manifestarile Unicului Adevar in cele mai diverse capitole ale creatiei umane. Cartea Parintelui Paulin Lecca este o pledoarie pentru relevanta universala a Adevarului Bisericii.

Desi titlul ar trimite la un discurs teologic dens, cartea se citeste usor si cu mult folos sufletesc. Pagini intregi au mireasma patericelor si a vietilor sfintilor. Multimea exemplelor si a referirirlor istorice face lectura mai mult decat captivanta. In plus, Parintele Paulin Lecca se dovedeste un neintrecut scriitor, folosind o limba romaneasca fermecatoare.

Distribuire

Meniu