Abecedar Albinuta

Autor: Grigore Vieru
An aparitie: 2008
Categorie: Literatura pentru copii
Cod unic: 22936
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Abecedar Albinuta


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Cunoscutul Abecedar Albinuta, apartinand poetului Grigore Vieru se adreseaza prescolarilor, scolarilor, educatorilor, invatatorilor, si, nu in ultimul rand, parintilor, bunicilor si fratilor mai mari.
A fost tiparita pentru prima data in 1979, urmand apoi nenumarate editii, cu un tiraj general de peste un milion de exemplare. A devenit o carte de capatai pentru mai multe generatii de copii.
Aceasta noua editie a fost revazuta si completata cu versuri si cantece noi, incluzand poezii pentru copii semnate de Tudor Arghezi, Lucian Blaga si George Cosbuc, plus o prezentare grafica de exceptie, premiata la nivel international, ce exprima universul fascinant al copilariei
Este valorificat astfel intreg arsenalul mijloacelor in stare sa-l antreneze pe copil in joc si in procesul cunoasterii: reprezentare sonora si vizuala, miniatura, cantec, ghicitoare, proverbe, numaratoare, framantari de limba, frazare aliterativa, alegorie, parabola si simbol, acrostih, motive religioase. Noua editie da prin tiparul excelent expresivitate ilustratiilor lui Lica Sainciuc care intregesc prin fantezia si finetea coloristica textele literare.

Distribuire

Meniu