Acvile si lei. O istorie a monarhiilor balcanice

Autor: Guy Gauthier
An aparitie: 2004
Categorie: Istoria Universala
Cod unic: 20807
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Acvile si lei. O istorie a monarhiilor balcanice


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

De la George I al Greciei, care a domnit cincizeci de ani fara sa intervina niciodata in afacerile interne ale tarii sale, si pina la Tomislav II al Croatiei, care, refuzind sa colaboreze cu fascismul, a renuntat la coroana dupa doar cinci zile, Balcanii ofera un tablou impresionant si adesea strident de monarhi care s-au straduit prin diverse mijloace, de multe ori contradictorii, sa puna bazele regalitatii intr-o regiune foarte instabila a Europei. Ei si-au avut, cu totii, clipele de glorie si momentele de suferinta si au fost, pentru multa vreme, uitati pe nedrept. Caderea zidului Berlinului si eliberarea Europei orientale au suscitat un interes sporit pentru istoria acestora, strins impletita cu cea a natiunilor care s-au eliberat in veacul al XIX-lea de sub tutela otomana, pentru a cadea, in secolul al XX-lea, sub jugul hitlerist sau stalinist.
Cartea se adreseaza tuturor celor ce redescopera azi aceasta parte a continentului, dar poate mai ales tinerilor din Balcani, care, renuntind la prejudecati stupide, la sterile certuri partizane si uri etnice inacceptabile, vor construi impreuna Europa de miine, o Europa fraterna, democratica si sociala.

Distribuire

Meniu