Crepusculul miracolului – Patru decenii de economie de piata in Germania.

Autor: Herbert Giersch, Karl-Heinz Paque, Holger Schmieding
An aparitie: 2000
Categorie: Economie
Cod unic: 17302
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Crepusculul miracolului - Patru decenii de economie de piata in Germania.


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

„Crepusculul miracolului„ ofera o descriere lucida a politicii economice din Germania de Vest, incepand cu sfarsitul anilor `40 si pana in prezent, actualizata cu scrupulozitate prin includerea unei analize a modului in care a reactionat Germania in fata noilor provocari prezentate prin unificarea din anul 1990 a celor doua state germane.

Sunt inregistrate cinci perioade diferite:
– saracia imediat de dupa razboi, sfarsind cu faimoasele reforme liberale din iunie 1948, care au pus bazele asa-numitei economii sociale de piata;
– miraculoasa emulatie a cresterii economice din anii `50;
– anii de aur ai angajarii complete a fortei de munca si ai problemelor de management al cererii de la inceputul anilor 1960 pana in momentul recensiunii mondiale, datorate primei crize a petrolului din 1973;
– cei 15 ani de anevoioasa crestere economica ce au urmat;
– senzationala unificare politica si economica, cea care a fixat un nou si provocator program pentru oamenii politici.

Pentru toate aceste cinci perioade, autorii descriu si evalueaza controversele si deciziile politice importante, precum si calea moderna catre care se indreapta istoria economica.

Un accent deosebit este pus pe institutiile germane tipice de consiliere politica si rolul acestora in cadrul organizarii politice.

Desi cartea se adreseaza, in special, studentilor de la facultatile de studii economice, citirea ei este utila pentru oricine este interesat in chestiunile de politica economica si in cele de istorie economica a Europei.

Distribuire

Meniu