Copiii capitanului Grant-Vol.1

Autor: Jules Verne
An aparitie: 1997
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 17682
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Copiii capitanului Grant-Vol.1


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

„Copiii capitanului Grant este un roman de aventuri, publicat in foileton in Magasin d’education et de recreation, intre 20 decembrie 1865 si 5 decembrie 1967, apoi in volum (trei volume), la data de 23 iunie 1868, la editura Hetzel.

Actiunea romanului incepe in 1864, atunci cand Lordul si Lady Glenarvan pleaca intr-o calatorie la bordul yachtului Duncan. Echipajul pescuieste un rechin in pantecele caruia este descoperita o sticla care contine un mesaj din partea unui capitan, pe nume Grant, si a doi dintre insotitorii sai pe vasul Britannia care naufragiase. Mesajul indica latitudinea (37* 11′) naufragiului, dar indicatia longitudinii este ilizibila. Din fericire, capitanul Grant scrisese trei mesaje identice, dar in limbi diferite (franceza, germana, engleza), iar mesajul in franceza este ceva mai lizibil. Cuplul Glenarvan se decide sa plece in cautarea supravietuitorilor cu autorul capitanului John Mangles si a secundului acestuia, Tom Austin, un batran lup de mare. Ei sunt insotiti de copiii capitanului Harry Grant, Mary Grant, o adolescenta de 16 ani, si Robert Grant, de 12 ani, de maiorul Mac Nabbs si de un geograf francez, Jaques Paganel. […]

Cateva dintre temele recurente in romanele lui Jules Verne: cautarea fiintei iubite, geografia ca lectie de viata, explorarea tinuturilor necunoscute, lumea ca teatru etc. au o functie instructiva. Fara a fi didactice, cartile lui Jules Verne – iar Copiii capitanului Grant exceleaza in aceasta calitate – ofera intr-o maniera alerta elemente stiintifice dintre cele mai variate, de la principii si practici de navigatie, elemente de geografie, istorie, zoologie, pana la date etnografice dintre cele mai exotice.”

– Lucian Pricop

Distribuire

Meniu