Ciocoii noi cu bodyguard

Autor: Dinu Sararu
An aparitie: 2008
Categorie: Literatura Romana
Cod unic: 25228
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Ciocoii noi cu bodyguard


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Scris la mai bine de zece ani de la Revolutie, romanul Ciocoii noi cu bodyguard este un roman satiric. Este o replica a operei Ciocoii vechi si noi a lui Nicolae Filimon, doar ca de data aceasta, in loc de arnauti asezati pe capra trasurilor, ciocoii noi au angajat bodyguarzi si se plimba cu limuzine blindate. Aceasta prezentare critica a lumii de dupa decembrie 1989 surprinde aspecte ale realitatii, fiind o satira in adevaratul sens al termenului.

Cartea a fost ecranizata in regia lui Serban Marinescu, in 2007 (sub titlul Ticalosii), avandu-i in distributie pe Dorel Visan, Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, Mircea Albulescu si Monica Davidescu. Personajele principale in Ciocoii noi cu bodyguard sunt un prim-ministru, cativa consilieri prezidentiali, ici colo si ceva securisti, desigur nu lipsesc mogulii, dar autorul tine sa precizeze ca orice asemanare cu realitatea este intamplatoare.

Distribuire

Meniu