Micul rege Macius

Autor: Ianusz Korczak
An aparitie: 2013
Categorie: Literatura pentru copii
Cod unic: 26236
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Micul rege Macius


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Macius nu are decat zece ani cand, la moartea tatalui sau, regele Stefan inteleptul, devine succesorul la tron al acestuia. Cu toate ca isi ia in serios responsabilitatea de rege, el constata ca, in realitate, se afla singur in fata ministrilor sai – ambitiosi, corupti si intriganti -, ca si a adultilor, care nu accepta sa se lase condusi de un baietel si, fara prea multe menajamente, il fac sa inteleaga ca este mult prea tanar pentru a guverna o tara. Dar micul Macius, istet, atent observator si dotat cu un caracter ferm, va sti sa dovedeasca tuturor ca este capabil sa fie un bun monarh, in ciuda varstei fragede, si ca stie cum sa-si apere tara atunci cand cei trei regi dusmani ii declara razboi.

Macius se dovedeste si un rege cu totul neobisnuit, caci acest pusti viseaza sa devina, cu adevarat, „regele tuturor copiilor”, pentru ca, astfel, sa-si puna in practica aspiratia de a crea o „Republica a copiilor”, in care acestia sa se bucure de acelasi respect si aceleasi drepturi cu adultii. Numeroasele peripetii si fascinantele aventuri ale acestui rege-copil, inteligent si curajos – care, de pilda, nu ezita sa faca o calatorie primejdioasa in Africa antropofagilor pentru a-si salva tara -, ne dezvaluie un erou cu adevarat memorabil.

Opera a celebrului scriitor, medic si pedagog polonez Janusz Korczak, aceasta carte de aventuri, al carei subiect a prilejuit realizarea unor filme prestigioase, este in acelasi timp o povestire metaforica plina de farmec si umor, care se adreseaza copiilor si, in egala masura, ii indeamna la reflectie pe adulti.

Distribuire

Meniu