Ochiul lui nefertiti

Autor: Gerald Messadie
An aparitie: 2008
Categorie: Fictiune
Cod unic: 22707
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Ochiul lui nefertiti


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Dezvaluind adevarul din spatele unei legende poleite cu aur, Ochiul lui Nefertiti deschide fascinanta trilogie consacrata unei perioade stralucite si tragice din istoria faraonilor, de la declinul cultului zeului Aton pana la succesiunea lui Tutankhamon la tron.
Alaturi de sotul sau, Akhenaton, regina Nefertiti credea in fericire. Pana in ziua in care a aparut Semenkhere. Ca sarpele Apopis, el l-a vrajit pe rege cu prospetimea celor cinsprezece ani ai sai, devenind favoritul lui, pentru ca apoi sa obtina titlul de regent. Iar regina avea sa fie uitata. Caci pantecele ei , de-acum sterp, nu daduse nastere la nici un mostenitor de parte barbateasca…
Dar Akhenaton porneste in marea calatorie spre Orizontul Indepartat, si cum adoratorul discului solar nu se mai afla printre cei vii, Nefertiti va pune mana pe putere, prin orice mijloace. Iar daca forta nu se va dovedi de ajuns, ochiul ei malefic va face restul: il va sili pe preoti, pe generali, chiar si pe propriul sau tata, batranul Ay, sa bea din vinul aspru al maniei…
Regatul celor doua pamanturi …ameninta sa se prabuseasca: lipsit de influenta pe care-o exercita odinioara si cu provincii jefuite, cu visteria aproape goala si o curta regala prinsa intr-un adevarat razboi de succesiune.

Distribuire

Meniu