Mostenirea tarimului pierdut

Autor: Kiran Desai
An aparitie: 2007
Categorie: Literatura Universala
Cod unic: 21826
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Mostenirea tarimului pierdut


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Mostenitoarea tarimului pierduta fost distins cu Man Booker Prize pe 2006.

„Kiran Desai este o scriitoare exceptionala!“(Salman Rushdie)

Inspirat din experienta personala a autoarei, descendenta a unei familii de emigranti cu radacini multietnice si educatie anglo‑indiana, romanulMostenitoarea tarimului pierduteste o descriere seducator de exacta a mozaicului unei lumi in care modernitatea si traditia incearca sa convietuiasca pasnic in noua epoca a globalizarii. O adolescenta, un bunic ursuz, un meditator de matematica, un bucatar si fiul acestuia, emigrat in S.U.A, sint personajele principale ale unei povesti ce se tese delicat, cu tuse fine de umor, cu intelegere, caldura, inteligenta emotionala si profunzime morala, marca a unei prozatoare autentice. Dind dovada de o usurinta a observatiei si o fluiditate a stilului iesite din comun, Kiran Desai creeaza un univers fictional emotionant, mustind de viata, tristete si umanitate, in care se topesc zeci de istorii ce compun o lume pe care orice cititor familiarizat cu experienta emigrarii, ca imigrant sau ruda ramasa acasa a celui emigrat, o va recunoaste instantaneu ca fiind(si) a sa.

„India lui Kiran Desai nu este nici romantioasa, nici exotica. Rareori se intimpla ca un scriitor sa descrie cu atita luciditate felul in care vietile unor oameni obisnuiti sint marcate de confruntarea dintre modernitate si traditie.“(Elle)

Distribuire

Meniu