Montauk

Autor: Max Frisch
An aparitie: 2004
Categorie: Fictiune
Cod unic: 21342
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Montauk


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Volumul reuneste trei proze celebre ale lui Max Frisch: MontaukOmul apare in Holocen si Barba-Albastra. Rememorarea unui weekend din mai 1974 petrecut la Montauk, in Long Island, in compania unei tinere new-yorkeze, se transforma intr-un caleidoscop al amintirilor, cu atit mai bogat si mai emotionant cu cit fragmentele de viata se intrepatrund, se juxtapun, se unesc intr-o compozitie extrem de precisa in alunecarile ei din trecut in prezent, dinspre „eu” spre „el” si invers. Apar aici, numite pe numele lor adevarate, personaje si locuri-cheie din viata autorului: colegii de scoala, cum ar fi misteriosul prieten W., primele iubiri, prima sotie, Constanze Gertrud von Meyenburg, dar mai ales legendara Ingeborg Bachmann, alaturi de care Frisch a trait in perioada 1958-1963, si Marianne Oellers, cea care avea sa devina a doua sotie a autorului, apoi locuri precum New York, Berlin, Berzona, Roma…
„Despre ce povesteste Max Frisch? Despre dragoste, asadar despre vremelnicie; despre moarte, asadar despre spaima de moarte… El moralizeaza fara a tine predici si critica fara a face propaganda… Si astfel autorul a devenit unul dintre clasicii literaturii de limba germana de astazi.” (Marcel Reich-Ranicki)

Distribuire

Meniu