Mafia si miliardarii

Autor: Vintila Corbul
An aparitie: 2007
Categorie: Literatura Romana
Cod unic: 22144
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Mafia si miliardarii


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Multe dintre operele lui Vintila Corbul au avut ca tema lumea oamenilor bogati, a miliardarilor, cat si lumea mafiei.

Dinastia Sunderland-BeauclairCenusa si orhidee la New YorkHollywood – infernul viselorGroaza vine de pretutindeni si multe alte romane ale sale au ca personaje principale mafioti si miliardari.

Preferintele autorului se regasesc si in filmele ale caror scenarii le-a semnat. Cel mai popular dintre acestea este „Nea Marin Miliardar“, al carui scenariu l-a scris in colaborare cu Eugen Burada, Amza Pellea si Sergiu Nicolaescu.

Un clasament realizat de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania arata ca „Nea Marin Miliardar“ este cel mai vizionat film romanesc din toate timpurile. Pelicula a fost vizionata de nu mai putin de 14,6 milioane de romani si este si in prezent difuzata pe posturile de televiziune. Este una dintre cele mai reusite comedii din cinematografia romaneasca si are, de departe, cea mai mare cota de popularitate in randul telespectatorilor ultimelor doua generatii. Filmul era difuzat in cinematografe atat de mult incat incepea sa se rupa pelicula, de multe ori cand actiunea era mai palpitanta, starnind huiduielile publicului ce se auzeau pana in strada.

Distribuire

Meniu