Istoria lumii de la origini pana in anul 2000

Autor: -
An aparitie: 2000
Categorie: Istoria Universala
Cod unic: 18774
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Istoria lumii de la origini pana in anul 2000


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Prezenta lucrare, intitulata in limba de origine MEMOIRE DU MONDE des origines a l`an 2000, aparuta la prestigioasa editura Larousse, este structurata cronologic, in opt mari epoci istorice.

Fiecare dintre aceste epoci este introdusa prin doua pagini duble care confera o vedere de ansamblu asupra perioadei tratate.

In interiorul fiecarei parti, faptele se succed in functie de data la care au avut loc. Fiecarui eveniment ii este consacrata o pagina dubla, Data este imediat reperabila, fiind insceisa intr-o vinieta plasata in partea de sus a paginii din stanqa, de culoare albastra pentru evenimentele situate i.Hr. si de culoare rosie, pentru cele d. Hr.

Partea esentlata a textului se concentreaza asupra imprejurarilor in care a avut loc evenimentul. Expunerea se imbogateste cu inforrnatii suplimentare, care sunt evidentiate in chenare. Atunci cand o situatie este in parte explicata prin contextul istoric, acesta este prezentat intr-un cadru inscris intre doua dungi albastre, pentru datele situate i. Hr., si rosii, d.Hr.

Daca un martor al evenimentului, un contemporan al personajului evocat sau un istoric important vorbeste despre acesta, un extras din marturia sa este citat in alt spatiu special, incadrat intre doua dungi albastre, daca evenimentul sau biografia sunt i. Hr., si rosii, in celalalt caz. La fel si daca trebuie tacute precizari cu caracter tehnic privind un aspect specific al subiectului tratat.

Un ultim cadru apare alternativ: el restabileste relatarea intr-o perspectiva indelungata, punand-o in raport cu faptele inrudite sau cu personaje a caror viata are o legatura oarecare cu cele prezentate in textul principal.

Distribuire

Meniu