Evreul Din Linz

Autor: Kimberley Cornish
An aparitie: 2007
Categorie: Istoria Universala
Cod unic: 22064
Status: Disponibila
Inchiriaza aceasta carte

Doresc sa inchiriez cartea: Evreul Din Linz


Datele completate de dvs. nu sunt folosite in scopuri de marketing sau in alt scop decat in cel de a inregistra cererea dvs. de inchiriere carte.

Descriere

Prima ipoteza a cartii de fata este ca filozoful Ludwig Wittgenstein si Hitler s-au cunoscut, iar intre ei s-a petrecut ceva decisiv in tinerete, o intamplare care a influentat cursul istoriei secolului XX, determinindu-l pe Hitler sa purceada la cea mai sangeroasa persecutie a evreilor, iar pe Wittgenstein (a doua ipoteza) sa se amestece in celebra afacere de spionaj de la Cambridge, el fiind, dupa toate probabilitatile, agentul recurtor al spionilor britanici, in cap cu Kim Philby. Analizind in continuare relatiile intregii familii Wittgenstein cu Hitler (prin Wagner si Clausewitz), autorul ajunge la concluzia socanta ca fara Wittgensteini, n-am fi avut un Hitler.

Cartea lui Kimberley Cornish este un model de ceea ce s-ar putea numi detectivistica istorica, un demers constind in citirea atenta si interpretarea ingenioasa a textelor, spre a ajunge la evenimentele reale dindaratul lor si a le relationa astfel incat coeren?a lor ascunsa si poate contrafactuala sa devina vizibila. Este exact misiunea unui istoric, dar, in acest caz, a unuia la care efortul de reconstruc?ie a trecutului trece, rarisim, prin stiinta de carte a unui savant si filozof. Rezultatul, in a?teptarea verificarilor pe care le-ar putea aduce (sau nu) viitorul, ramane un roman pasionant.

Distribuire

Meniu